Slow Escargots, de herontdekking van een bistro specialiteit.

Geplaatst op

In de jaren 70 was de bistro de ontdekking van de Franse keuken in Nederland, we gingen naar Frankrijk op vakantie en leerde zo deze gerechten kennen.

Daar speelde de Horeca in Nederland op in, de bistro in Nederland werd ontdekt.

Op de menu kaart stond onder andere Paté en croute, steak tartare, Franse uiensoep, canard a la Orange, en als garnituur veelal ratatouille en uiteraard Escargots.

Sinds enige jaren wordt de Escargot in Nederland gekweekt door Lennard ter Hall. Lennard is als amateurkok en plattelandsliefhebber gefascineerd door de slak en de potentie als voedsel voor de toekomst. Slakken zijn eiwitrijk en bevatten veel mineralen en aminozuren. Bovendien zijn slakken erg smakelijk.

Op Gastvrij Rotterdam maakte ik kennis met Lennard. De kennis en bevlogenheid die hij uitstraalt alsmede de smaak van de escargots zijn zeer de moeite waard te ontdekken. Slow Escargots heeft zich inmiddels geprofileerd als leverancier aan de betere restaurants in Nederland.

Wil je meer weten over Slow Escargots, neem contact op met Lennard en neem de proef op de som