Foie Royale croquetjes, best bijzonder

Geplaatst op

In de gastronomie is Foie Royale inmiddels een bekende merknaam. Chefs zetten producten van dit merk graag op de menukaart, vanwege de mooie smaak, structuur en omdat de ganzen- en eenden een beter leven hebben gehad. De gezonde rode levers zijn de basis van de productlijn van Foie Royale. Een uniek gepatenteerd productieproces zorgt ervoor dat de producten van Foie Royale op microscopisch niveau gelijk zijn aan Foie Gras. Echter het mag geen foie gras heten.

Het afgelopen jaar kwam bij ons de vraag of we mee wilden werken aan het ontwikkelen van een Foie Royale croquetje. Tot op heden was er geen Foie gras croquetje verkrijgbaar wat qua smaak en stabiele bak eigenschappen als een mooie delicatesse op de menukaart gezet kon worden. Door een enthousiaste aanpak, het gebruik van elkaars kennis en het samenwerken met een gedegen producent is het product tot stand gekomen. Een mini ganzenlever croquetje met truffel van 30 gram, wat als amuse of gerecht geserveerd kan worden en de gast zeker verrast.