Skip to content

Zelf kroketten produceren profoodsupport

ZELF KROKETTEN MAKEN IS NU VOOR  FOOD BEDRIJVEN MOGELIJK!

Kroketten maken: het geheime succes in jouw bedrijf!

Kroketten maken biedt jouw bedrijf veel mogelijkheden. Of je nu een restaurant, cateringbedrijf, eetcafés, traiteurzaak, food bedrijf of slagerij hebt, het produceren van jouw eigen unieke kroketten levert je onderscheidend vermogen. Daarnaast is het ook nog financieel interessant.

Ondernemer
Kroketten maken voor jouw bedrijf

Waarom zou je als ondernemer kiezen voor het zelf maken van kroketten? Het antwoord is simpel:

  1. Onderscheiden vermogen. Je zet unieke recepturen op de kaart of biedt deze aan. Door zelf kroketten te maken, bepaal je zelf de smaak, de ingrediënten en de kwaliteit. Je speelt hiermee in op de wensen van jouw gasten of klanten. Je kiest de vulling die perfect past bij jouw concept.
  2. Zelf kroketten maken levert een hoge winstmarge op. Left-overs vormen de basis van je ragout, je koopt zelf de ingredienten in en kunt het productieproces in eigen hand houden. Hierdoor houdt je de kosten laag, maar tegelijkertijd kun je een hogere prijs vragen omdat je unieke ambachtelijke kroketten produceert. Dit levert je een hogere omzet op, oftewel meer winst.
krokettenmachine profoodsupport agent
foie royal profoodsupport
Professioneel kroketten maken
Jouw eigen receptuur kroketten maken!

Kroketten maken is niet moeilijk. Of je nu een klassieke kalfskroket, garnalenkroket a la Holtkamp wilt maken of de bekende rundvleeskroketten van Kwekkeboom of welke smaak kroket dan ook, het start met een perfecte ragout.

Ben je bekend met kroketten maken en heb je al zelf recepturen ontwikkeld dan is professioneel kroketten maken snel gedaan. Heb je nog nooit kroketten gemaakt, dan is het ontwikkelen van een eigen receptuur geen grote uitdaging. Profoodsupport kan jou helpen met basis recepturen, zodat je snel aan de slag kunt.

De Krokettenmachine
PROFOODSUPPORT
Kroketten
Zelf ambachtelijke kroketten maken

Ambachtelijke kroketten maken begint met de perfecte ragout.
Deze is bepalend voor de smaak en textuur van de kroket.
De ragout moet stevig zijn, maar ook glanzend, romig en smeuïg.
Daarnaast is de paneer ontzettend belangrijk. Ga je voor een krokant
bros korstje of houd je meer van een dikkere paneer laag?

Wat je ook kiest, de ragout samen met de paneer bepaalt
de smaak van jouw eigen kroket!

Je kunt op verschillende manier kroketten maken:

  1. Handmatig.
  2. Semi-handmatig met een krokettenmaker.
  3. Krokettenmachine.
  4. Laten produceren door productie bedrijf met een krokettenlijn.
bitterballen maken profoodsupport
Arbeidsintensieve klus
Handmatig kroketten maken

Deze manier van produceren is een arbeidsintensieve klus. Met een ijsknijper haal je de ragout uit de bak en drop je deze op de paneer, vervolgens vorm je de bol met de paneer tot de vorm van een kroket. Daarna haal je de kroket met de 1e laag paneer door de geklutste ei en melk en vervolgens paneer je de kroket voor de 2e keer.

Op deze manier produceer je ongeveer xx stuks kroketten per uur. Hoe bedrevener je erin wordt, des te sneller het gaat.

Sneller dan helemaal handmatig produceren
De krokettenmaker

De krokettenmaker staat bekend als handige keukenhulpmiddel en is speciaal ontworpen om kroketten te maken. Het is een pers waar je bovenin de ragout stort en vervolgens pers je de ragout door de 3 gaten. Handmatig snij je de kroketten op lengte. Wil je verschillende doorsnee afmetingen kroketten maken? Dan heb je verschillende krokettenmakers nodig. Vervolgens haal je de kroketten door de paneer.

Deze semi handmatige manier van produceren gaat vanzelfsprekend sneller dan helemaal handmatig produceren! Je produceert ongeveer xx stuks kroketten per uur.

Professionele, kwalitatieve en snelle oplossing
Krokettenmachine, afmeting 83 x 60 x 77,5 cm (tafelmodel)

Je kiest voor een krokettenmachine als je op zoek bent naar een professionele, kwalitatieve en snelle oplossing om jouw eigen receptuur ambachtelijke kroket op de kaart te zetten.

Een compacte machine, compleet vervaardigd van RVC AISI 304 + 316, die met gemak 400 – 600 kroketten per uur produceert. Flexibiliteit in grootte, vorm en gewicht per charge kroketten aankan. Een constante kwaliteit garandeert. Positioneren en paneren in een vloeiende beweging. Dosering van ei en paneermeel. Alleen nog even handmatig checken en de koppen paneren.

Met deze krokettenmachine produceer je met gemak 400 – 600 kroketten per uur. Je kiest voor deze manier van kroketten maken als je op zoek bent naar een oplossing voor de handmatige productie van je kroketten. Door personeelstekort of gewoonweg tijd tekort en je wilt de winstmarge op deze productgroep niet verliezen.

Liever eerst meer info? Bel +(31)6 2374 7811

Vraag een demo aan
Niet zelf willen produceren
Kroketten maken uitbesteden

Je kunt jouw eigen kroketten ook laten maken door derden. Op een kroketten lijn worden deze dan geproduceerd. Je levert je receptuur aan en de producent gaat voor je aan de slag. Je kunt eigen vlees, vis, of groente aanleveren (vergeet niet deze transportkosten te calculeren) aanleveren. Je moet ervan uitgaan dat zij de productie voor jou opstarten met een afname van 1 pallet, oftewel xxxx kroketten.

De productie op een krokettenlijn gaat snel. Je kiest voor deze optie als je zelf niet wilt produceren en je voldoende opslag hebt voor 1 pallet en je genoegen neemt met een lagere winstmarge.

Financieel aantrekkelijk
Eigen kroketten maken levert meer rendement op

Het zelf kroketten maken is financieel aantrekkelijk. Door de kosten van de inkoop en de productie in de hand te houden kun je aanzienlijk besparen op kant en klare inkoop kroketten. Daarnaast kun je van de lef-overs kroketten maken en zijn er verloren uurtjes, dan plan je de productie in. Je hebt een volledige controle over de kwaliteit.

Doordat je een eigen receptuur kroketten op de kaart zet of verkoopt in je winkel biedt je een onderscheidend smaakvol product aan tegen een mooie prijs.

Een investering in een compacte tafelmodel krokettenmachine
Eigen kroketten maken met de krokettenmachine

Een grote struikelblok voor veel bedrijven om zelf kroketten te maken is de investering in apparatuur. Maar dankzij deze krokettenmachine is dit nu financieel haalbaar geworden! Geen investering in een complete lijn, maar een investering in een compacte tafelmodel krokettenmachine.

Deze machine is ontwikkeld voor kleinere bedrijven in de foodbranche. Zo hebben zij de mogelijkheid om met een laagdrempelige investering de lekkerste kroketten snel te produceren, zonder in te leveren op kwaliteit, smaak en consistentie.

Je kunt uitgaan van de volgende cijfers:

  1. Gemiddelde capaciteit 400 – 600 kroketten per uur
  2. Grote kroketten, ongeveer 80 gram per stuk, 400 – 600 stuks per uur
  3. Kleine kroketten, minder dan 80 gram per stuk, 600 – 800 kroketjes per uur

Afhankelijk van het gewicht van de kroket wordt de productie per uur bepaalt. De vul tank van deze machine is 8 kg.

Deze krokettenmachine is heel gebruiksvriendelijk. Ontworpen om lang mee te gaan en onderhoudsarm. De onderdelen kunnen na gebruik in de vaatwasser, op de hard plastic molen na. Deze kan wel in de vaatwasser, maar we adviseren om dit niet toe doen, zodat de molen netjes blijft.

Kortom deze krokettenmachine is een duurzame oplossing voor jouw bedrijf, die zich op termijn dubbel en dwars terugbetaald. Benieuwd naar jouw rendementsberekening?

Zelf kroketten produceren profoodsupport
professioneel kroketten maken profoodsupport
Zelf kroketten maken
Professionele krokettenmachine

Wil je meer weten over kroketten maken met deze krokettenmachine? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe eenvoudig en winstgevend het kan kan zijn om zelf kroketten te maken.

Liever eerst meer info? Bel +(31)6 2374 7811

Op de hoogte blijven? Volg ons op linkedin.

Breng jouw bedrijf in beweging!

Gaan wij samen de uitdaging aan?

Back To Top