De liefde voor gastronomie is mij
vanuit thuis meegegeven
Pieter Ruig (1966) heeft de afgelopen jaren food bedrijven op de kaart gezet.
Een opleiding aan de hotelschool en het lopen van nationale- en Internationale stages zorgden ervoor dat ik leerde koken vanuit de basis. Vanuit dit beginpunt heb ik meer dan 30 jaar verkoopervaring in de food branche opgedaan.
Begonnen als merchandiser bij Klijn noten en zuidvruchten, vervolgde ik mijn loopbaan bij Kaaij delicatessen. Destijds brachten we nieuwe versproducten naar de Nederlands markt vanuit Frankrijk. De volgende uitdaging werd mijn specialisatie in (key) accountmanagement bij Ruig Wild- en Gevogelte en Loustain.
Mijn ambitie zorgde ervoor dat ik een volgende stap aanging in de AGF branche. Ik was 10 jaar verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van alle commerciële activiteiten bij Rungis in Barendrecht. Samen met het team hebben we Rungis op de kaart gezet bij vele hotels en restaurants op Michelin-ster tot brasserie niveau. Naast mijn verkoop activiteiten behoorde ook het zoeken naar vernieuwende producten en contact met telers en cross marketing activiteiten tot mijn taken pakket.
In 2013 startte ik Profoodsupport. Tot op de dag van vandaag help ik food bedrijven met het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen met behulp van het bestelplatform inone. Daarnaast geef ik verkoopondersteuning aan food bedrijven met het succesvol op de markt brengen van hun producten.
Passie
In de wereld van horecaleveranciers is de laatste jaren binnen Nederland veel veranderd. Grote leveranciers bedienen de markt met producten van eveneens zeer grote producenten.
Toch zien we dat kleinere bedrijven zich staande kunnen houden. Eenvoudigweg doordat zij een persoonlijke werkwijze toepassen en met het leveren van onderscheidende producten en diensten een mooie behoefte invullen.
De passie, service, kwaliteit en het onderscheidende product spreekt de gastronomie aan. Want gerechten serveren van de allerbeste kwaliteit is waar het uiteindelijk om draait. De kleinere food specialisten zijn de smaakhelden binnen de leverancierswereld.
Ambitie
Waarom Profoodsupport? Geïnspireerd door de mogelijkheden die de steeds veranderende markt met zich meebrengt en de passie voor mooie producten, die hun weg moeilijk naar het bord kunnen vinden, werd ik gedreven om Profoodsupport op te richten.
De zeer intensieve dagelijkse bedrijfsvoering zorgt ervoor dat ondernemers vaak niet toekomen aan alle verkoop gerelateerde zaken. Dit remt de mogelijkheden van de onderneming en kan de continuïteit in gevaar brengen. Daarbij komt, dat producten met een mooie smaak hun weg verdienen naar de gast.
Een verkoper is een vaste kostenpost op uw budget en door vele bedrijven eenvoudigweg full time niet te bekostigen. Alleen wel heel noodzakelijk want: Zonder verkoop staat alles stil!
Krokettenmachine
Enkele maanden geleden was ik op een beurs en kwam ik een compacte, tafelmodel krokettenmachine tegen. Perfect om kwalitatieve en onderscheidende kroketten op de kaart te zetten door kleine producenten, horecagroepen, traiteurs, visspecialisten en slagerijen.
Deze innovatieve machine sluit perfect aan bij de passie en ambitie van Profoodsupport. Daarom heb ik vanaf juli 2024 het agentschap voor de verkoop van deze machine in Nederland gekregen. Naast mijn werkzaamheden voor inone een perfecte uitdaging!
Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw bedrijf en/of product op de kaart te zetten?
bel +31(0)6 2374 7811 of mail pieter@profoodsupport.nl
Gaan wij samen de uitdaging aan?
Slaan wij deze productgroep
samen aan de haak?
Bakken we deze productgroep
samen bruin?
Zetten wij dit product
samen op de kaart?