Zelf kroketten produceren kan snel en eenvoudig! Wil je zelf kroketten produceren en je gasten…
Mijn achternaam roept in gesprekken vaak de vraag op, ben je familie van?
Het wildseizoen 2015 is geopend. Op de menukaarten kom ik veel authentieke
wildgerechten tegen, maar ook mooie vernieuwende recepten. Wild vlees is
eerlijk, puur, duurzaam, ecologisch en bovendien gezond. Naar mijn mening
nog steeds een ondergewaardeerd stukje vlees.
Tijdens mijn werk destijds voor Ruig (ja, ik ben familie) en in mijn
hedendaagse projecten werk ik met wild producten. Om deze mooie producten
breder in de markt te kunnen positioneren is er mijns inziens nog veel
informatie nodig op 2 gebieden. Enerzijds duidelijke uitleg over de jacht.
Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van jagers. Wat betekenen zij
voor de natuur en samenleving in Nederland. Meningen zullen door deze
wetenschap een ander inzicht krijgen. Anderzijds zal er overtuigingskracht
en uitleg nodig zijn om de eindgebruiker te overtuigen van de heerlijk
gerechten die je met wild kunt bereiden. Argumenten op gebied van
moeilijkheid bereiding, veel bereidingstijd nodig, onwetendheid van de
mogelijkheden van bereiding, sterk smaak afhankelijk kunnen overwonnen
worden.
Wild heeft fantastische smaken. De dieren hebben in vrijheid geleefd en
gezond en gevarieerd, wat de natuur hun bood, gegeten. Die smaak vind je
terug in het vlees en daarom kan het wild ook verrassend anders smaken. De
sector is op de goede weg en heeft een mooie uitdaging om in de hedendaagse
samenleving dit prachtige product op de kaart te zetten.