De wijnen van Chateau La Tulipe | Ilja Gort

Geplaatst op

Profoodsupport- de wijnen van Chateau La Tulipe

Nieuwsgierig naar de smaak van de wijnen en de persoon Ilja Gort en het sinds kort verschenen televisie programma “Op zoek naar het geheim van La Dolce Vita | Gort over de Grens”, kon een bezoek aan het wijnkasteel Chateau La Tulipe, tijdens mijn reis door Frankrijk, niet uitblijven.

Het glooiende landschap van groene heuvels rond Bordeaux leidde ons naar het kasteel toe. De foto’s op de site gaven een waarheidsgetrouw beeld van het kasteel. Een prachtig oud statig gebouw waar je direct de liefde voor het maken van mooie wijnen proeft. Omdat wij tijdens onze reis niet een exacte planning hadden, konden wij vooraf geen rondleiding boeken. Echter een allervriendelijkste dame gaf ons aan dat wij de in wijnkelders een blik mochten werpen. Een inspirerende omgeving waar je direct ziet dat de liefde van het vak samenkomt met het uitgangspunt veel mensen van deze wijnen te laten genieten.

Na het bezoek aan de wijnkelders, nog even de wijnboerenmobiel bekeken. En getooid met een mooie Bordeaux Superieur uit 2008 vervolgden wij onze weg naar een volgende parel in Frankrijk.

Mocht je er in de buurt zijn, tussen Saint-Romain-la-Vivee, op 20 km ten noorden van Bordeaux en 10 km ten zuiden van St. Emillion, neem dan de tijd om een bezoek te brengen aan Chateau la Tulipe.