De kroket is een van de meest geliefde snacks in Nederland. Dagelijks consumeren we grote aantallen van deze snack. Voor horecaondernemers, cateraars en foodproducenten zijn de voordelen van zelf kroketten produceren groot. Het is een strategische beslissing om een eigen receptuur kroket in te kopen of om deze zelf te maken. Hoewel veel bedrijven kant-en-klare kroketten inkopen bij de groothandel, biedt het zelf produceren van kroketten volgens eigen receptuur veel voordelen. In dit blog bespreken we waarom de investering in een krokettenmachine een slimme zet voor jouw onderneming is.
Voordelen van zelf kroketten produceren: volledige controle & kwaliteit
Als je zelf kroketten produceert heb je de volledige controle over ingrediënten, bereiding en smaak. Dit betekent:
- gebruik van zogenaamde left-overs: verse, goede ingrediënten die over zijn;
- produceren van jouw eigen unieke recepturen;
- mogelijkheid om recepturen zelf aan te passen aan dieetwensen, zoals glutenvrij of vegetarisch.
De voordelen van zelf kroketten produceren is vooral dat je je hiermee onderscheidt doordat je zelf ambachtelijke en authentieke smaken op de markt te brengen en/of aan jouw gasten serveert.
Je bespaart kosten op de lange termijn
De aanschaf van een professionele krokettenmachine is een investering, maar dit levert je op lange termijn een aanzienlijke kostenbesparing:
- Lage inkoop: je gebruikt left-overs.
- Niet afhankelijk van leveranciers, je bepaalt zelf de prijs!
- Hogere marges, geen tussenpersonen.
Produceer je zelf, dan heb je de prijs in eigen hand!
Flexibel in produceren en smaak varianten
Als je kroketten via jouw groothandel inkoopt, dan heb je keuze in smaakvarianten die de groothandel voert. Vaak zijn dit de bekende merken en dat zorgt niet voor variatie op de kaart. Daarmee onderscheidt je je niet. De voordelen van zelf je kroketten produceren is dan ook dat je vrijheid hebt in het inspelen in trends in de markt. Denk hierbij aan:
- Seizoensgebonden smaakvarianten zoals wildkroketten in de winter en aspergekroketten in de lente.
- Doordat je kleine charges maakt, kun je experimenteren hoe nieuwe smaakvarianten bij jouw gasten en/of klanten worden ontvangen.
- Je kunt met de krokettenmachine van Profoodsupport de groot van de kroketten zelf bepalen. Dus kleine kroketten als amuse, grote kroketten voor lunchgerechten. Daarnaast gebruik je de machine voor het portioneren van gehaktballen, produceren van bitterballen, maken van dumplins en nuggets.
Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je je onderscheidt ten opzichte van je concurrent collega’s. Daarnaast verras je jouw klanten en/gasten elke keer met een heerlijke nieuwe smaakvariant.
Minder voorraad!
De voordelen van zelf kroketten produceren is ook dat je minder voorraad nodig hebt. Je speelt in op de vraag. Dat levert je het volgende op:
- Minder opslagruimte nodig.
- Minder verspilling.
- Meer rendement.
Efficiëntie en arbeidsbesparing
De krokettenmachine maakt het productieproces sneller, efficiënter en minder arbeidsintensief. De kwaliteit is constanter, de productiviteit ligt hoger en het levert een arbeidsbesparing op in aantal medewerkers, doordat de handelingen minder zijn. Voor bedrijven die zelf kroketten willen maken is dit een groot voordeel.
Met een eigen kroketten merk lijn onderscheid je jouw bedrijf en kun je een merk bouwen. Dit kun je op verschillende manieren doen: