Aardappelkroketten maken als een pro: tips, trucs en recepten Het is weer de tijd van…

Zelf kroketten produceren: de voordelen
Zelf kroketten produceren kan snel en eenvoudig!
Wil je zelf kroketten produceren en je gasten en/of klanten verrassen met een eigen receptuur kroket en/of bitterbal dan is dit mogelijk met een krokettenmachine. Vind hier maar liefst 8 voordelen van zelf kroketten maken.
- Bespaart tijd
- Constante kwaliteit
- Eenvoudig productieproces
- Vlot geleerd
- Snel terugverdiend
- Weinig tot geen verspilling
- Voorraad op orde
- Voedselveilig
1. Zelf kroketten produceren met een machine bespaart tijd
Handmatig zelf kroketten produceren is een arbeidsintensieve klus. De ragout maken is snel gedaan, maar de kroketten daadwerkelijk maken kost veel tijd en dat kan voor bedrijven de keuze zijn om niet zelf een eigen receptuur kroket op de markt te brengen. Dat is zonde, want de verkoop van kroketten en bitterballen heeft ook een goede marge. Alhoewel een krokettenmachine een investering is, is deze met een productie van 400 – 600 kroketten per uur ook zo terugverdiend!
2. Consistentie in kwaliteit
Draai je je kroketten handmatig, dan kan dat leiden tot ongelijkheid in grootte, oftwel gewicht. Gasten en/of klanten verwachten gelijke gewichten, dus is het belangrijk dat dit ook elke keer klopt. Wil je zelf kroketten produceren, dan is de keuze voor een krokettenmachine de oplossing. Altijd dezelfde constante kwaliteit, altijd het juiste gewicht!
3. Eenvoudig productieproces
Zelf kroketten produceren met een machine gaat snel en gemakkelijk. De machine is zo in elkaar gezet en produceren maar. Het schoonmaken van de machine is ook zo gedaan. Alle onderdelen, op de kunststof molen na mogen in de vaatwasser. Reken voor het in elkaar zetten van de machine ongeveer een 10 minuten en voor het schoonmaken een 15 minuten. De productietijd is afhankelijk van de hoeveelheid kroketten die je wilt produceren. Ga uit van ongeveer 400 – 600 kroketten per uur.
4. Vlot geleerd
Iedereen kan de perfecte kroketten maken met deze machine. Natuurlijk moet je opletten en even nakijken of de kroketten naar wens zijn gepaneerd, maar dat is het dan ook.
5. Snel terugverdiend
Een machine is een investering, maar deze is ook weer snel terugverdiend. Wil je meer weten over de terugverdiendtijd? Neem contact op met ons, we hebben een excel voor je klaarliggen, zodat je goed inzicht hebt met welke terugverdientijd jij rekening kan houden.
6. Weinig tot geen verspilling
De ragout gaat in de zogenaamde vulbak. Deze wordt met een vorm zogenaamd doorgedrukt totdat alle ragout uit de vulbak is en de krokketen gemaakt zijn. Doordat de vorm die de ragout uit de vulbak perst strak tegen de vulbak aanzit, blijft er nagenoeg geen ragout in de vulbak achter.
7. Voorraad op orde
Doordat je zelf een machine tot je beschikking hebt, kun je zelf kroketten produceren wanneer je hier tijd voor hebt. Zo blijft je voorraad op orde en produceer je voordelig.
8. Voedselveilig
Als je met een machine je kroketten maakt, dan is dit voor wat het productieproces betreft voedselveilig.
Zelf kroketten produceren in een handomdraai.
Kies je voor een machine dan is het zelf produceren van kroketten zo gedaan. Het levert je tijdswinst op, constante kwaliteit, meer marge, je kunt produceren in de verloren uren en je serveert je gasten of levert jouw klanten een perfect product. Wie wil dit nou niet?
Tot slot over zelf kroketten produceren
Je hebt nu over de voordelen van machinaal kroketten produceren gelezen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van produceren met een krokettenmachine? Neem contact op met ons. We delen graag onze kennis en ervaring over de machine en hoe je zelf kroketten produceren tot een succes maakt voor jouw bedrijf.
Gaan wij samen aan de slag?
4o mini